Zo realiseer je jouw goede voornemens

HV-VCIRKEL0095
Bewustworden

Zo realiseer je jouw goede voornemens

Heb jij al goede voornemens gemaakt? Lees nu wat je moet doen om ze echt te realiseren!

Achter ieder goed voornemen zit een verlangen. Naar een beter, mooier, leuker, slanker leven. Een huwelijk dat soepeler loopt, een bestaan dat ons meer vervulling geeft. We ervaren een tekort en dat willen we opheffen. Om dat te bereiken moeten we iets veranderen aan onszelf of onze omgeving. Denken we.

Minder hard werken, meer vrije tijd. Minder eten, meer bewegen. Zo rond de jaarwisseling worden de meeste goede voornemens geboren. Logisch. We hebben een paar dagen vrij, tijd om na te denken, ons te bezinnen. We worden even uit ons ritme gehaald en juist dan ervaren we vaak onze onrust. Onvrede over hoe sommige dingen gaan in ons leven en het verlangen om dingen te veranderen. Om meer in balans te komen.

In de praktijk blijkt er van onze goede voornemens vaak bitter weinig terecht te komen. In de waan van de dag vallen we makkelijk terug in oude gewoontes. De reden? Onze onbewuste motivatie is net even sterker dan onze bewuste motivatie.

We menen het echt als we vol overtuiging het glas champagne heffen en toosten op een nieuw jaar, nieuwe kansen! Aan onze intentie ligt het niet. Onze onbewuste drijfveren saboteren ons. Overtuigingen die ons de wet voorschrijven en ons dwingen om te blijven doen waar we goed in zijn. Ook al is dat slecht voor ons. Zo kan de onbewuste overtuiging dat je altijd beschikbaar moet zijn voor andere mensen de weg naar de sportschool blokkeren. De onbewuste overtuiging dat je sterk moet zijn en niet moet zeuren, een blokkade vormen om je grenzen aan te geven.

We worden allemaal onbewust aangestuurd door een van de negen drijfveren: een verzameling overtuigingen over jezelf en de wereld. Ze bepalen 24/7 ons doen en laten. Zonder dat we het door hebben. Wil je echt iets veranderen in je leven? Leer dan je onbewuste drijfveren kennen. Dan kom je erachter welke overtuigingen voor jou zo belangrijk zijn dat ze je goede voornemens in de weg staan. Beperkende overtuigingen opsporen en bijstellen gaat je echt iets opleveren. Structureel, omdat het je visie op jezelf en de wereld verandert!

Laat hier je reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *