Team coaching

Team coaching begint met een teamscan. Als iedereen zijn eigen onbewuste drijfveren kent, dan kunnen we aan het werk.

Hoe kunnen de leden van een team elkaar versterken, stimuleren of inspireren, en vooral: er een gezamenlijk succes van maken? Hoe voorkom je dat je met de beste intentie toch steeds langs elkaar heen praat, de communicatie niet echt wil vlotten en gewenste resultaten uitblijven?

Het antwoord is simpel: we hebben vaak niet door wat we doen en waar dit uit voorkomt. Dit komt omdat we het meeste onbewust doen. Hier inzicht in krijgen voorkomt veel miscommunicatie en frustratie.

En dat kan met de unieke V-cirkel methode, waarmee de onbewuste drijfveer en overtuigingen, goed voor tenminste 95% van ons gedrag, worden achterhaald. Er zijn negen V-cirkels: negen onbewuste drijfveren. Een ervan beschrijft tot op de millimeter welke onbewuste overtuigingen jou aansturen en waar je gedrag vandaan komt. Wat je kernkwaliteiten zijn en uitdagingen.

De ervaring leert dat kennis van de eigen onbewuste drijfveren onmiddellijk tot verhoogde persoonlijke effectiviteit leidt. Zodra je de drijfveren van je collega’s leert begrijpen, verloopt de communicatie soepeler. Mensen die hun eigen drijfveren kennen, staan veel meer open voor feedback en nemen meer verantwoordelijkheid voor hun eigen gedrag!

Allereerst brengen we de onbewuste drijfveren van de teamleden in kaart met behulp van de V-cirkel en daarna besteden we aandacht aan de uitdagingen waar het team voor staat en met name wat dit betekent voor ieder teamlid individueel.

Dit bereik je met onze teambuilding workshop(s):

De onbewuste drijfveren van de leden van het team achterhalen.
Dit doen we met de V-cirkel, een uniek instrument dat ons helpt door het gedrag heen te kijken naar de achterliggende drijfveer/motivatie.

De communicatie verbeteren.
Inzicht in de drijfveren leidt onmiddellijk tot meer zelfinzicht en ook tot meer begrip voor het handelen van de collega’s. Dit komt niet alleen de werksfeer ten goede, maar ook de communicatie.

De uitdagingen van het team en de teamleden in kaart brengen.
Als  mensen hun eigen drijfveren en die van anderen leren kennen, begrijpen ze veel beter waarom ze doen wat ze doen. Wat het effect van hun handelen is op anderen en wat ze soms ongewild oproepen bij de ander. En wat ze kunnen bijleren om ongezonde patronen te doorbreken en elkaar te versterken.

De persoonlijke effectiviteit verhogen.
Als je begrijpt waarom je doet wat je doet, verhoogt dit de persoonlijke effectiviteit. De ervaring leert dat mensen meer verantwoordelijkheid gaan nemen voor hun eigen gedrag, op het moment dat ze zich bewust worden van hun onbewuste drijfveer. Ook staan ze meer open voor feedback omdat ze begrijpen waar hun uitdagingen liggen.

“Even in een ander sfeer vergaderen of met je team aan de slag, dat kan bij ons”.