Starten met bewustworden? Ontdek onze podcast en laat je inspireren.

Over V-cirkel

"Onbewuste overtuigingen zijn goed voor ten minste 95% van ons gedrag."

Zelfinzicht leidt gegarandeerd tot positieve veranderingen.

V-cirkel Academie

Een investering in jezelf op een unieke locatie

De V-cirkel Academie is opgericht door psycholoog Monique Schouten. Zij ontwikkelde de V-cirkel om de onbewuste drijfveer en overtuigingen van mensen in kaart te brengen en schreef hier diverse boeken over. Laat je inspireren en kom erachter waarom je doet wat je doet en wat het effect hiervan is op jezelf en anderen.

HV-VCIRKEL0689
HV-VCIRKEL0715
1992
Jaar van oprichting
18
Programma's per jaar
35
V-cirkel coaches

Maatwerk

Coaching op drijfveren met persoonlijke aandacht

Ieder mens wordt aangestuurd door zijn eigen unieke V-cirkel die verwijst naar de vier basisdrijfveren: Verleiding, Vermijding, Verslaving en Verdediging. Zolang je je niet bewust bent van je persoonlijke V-cirkel, versterken de vier V’s elkaar en houden ze elkaar onvermijdelijk in stand. 

Het team

Een select gezelschap van ervaren psychologen & coaches.

Trainer & Partner
Founding Director

Onbewuste patronen

Je klacht is niet het probleem. Ontdek Jouw V-cirkel

Vrijheid ervaren
HV-VCIRKEL0730
Ideaalbeelden

Met de V-cirkel krijg je door dat je 24/7 ideaalbeelden najaagt die per definitie onhaalbaar zijn. Dat frustreert ons en leidt ertoe dat we meestal nog harder gaan proberen onze zin te krijgen in plaats van ons ideaalbeeld bij te stellen. De bekende vicieuze cirkel.

Doelen realiseren
HV-VCIRKEL0053
Begrip maakt mild

Ken je jouw V-cirkel dan begrijp je hoe jij de wereld filtert, wat jouw normen, waarden en overtuigingen zijn en hoe deze je voortdurend aansturen. Ook ga je andere mensen beter begrijpen als je hun drijfveren leert kennen. Begrip voor anderen maakt mild.

Patronen doorbreken
HV-VCIRKEL0725
Typeren op drijfveren

Mensen typeren met de V-cirkel is zorgvuldig, onderbouwd en tijdloos. Het voorkomt dat je mensen gaat typeren op gedrag, dat is namelijk veelal context gebonden, aangeleerd of afhankelijk van je stemming. De motivatie achter het gedrag is veel interessanter. Als je dat inzichtelijk hebt, kun je patronen écht doorbreken.

In balans zijn
HV-VCIRKEL0013
Bewustworden van jezelf

We draaien voortdurend hetzelfde cirkeltje rond. Onbewust en vaak ongewild. Ken je je eigen V-cirkel, dan heb je goud in handen, omdat je dan door krijgt door welke overtuigingen jij wordt aangestuurd en met welke issues jij in dit leven te dealen hebt.

Ontdek je drijfveren

Krijg inzicht in welke onbewuste patronen jouw gedrag aansturen.

Boeken

Monique's boeken over bewustwording