Wat onderscheidt een V-cirkel coach?

HV-VCIRKEL-DAG20523
Bewustworden

Wat onderscheidt een V-cirkel coach?

Een geregistreerd V-cirkel coach gaat altijd op zoek naar de motivatie achter het gedrag: de onbewuste drijfveren en overtuigingen die bijna al ons doen en laten bepalen. Een geregistreerd V-cirkel coach is in staat om jou inzicht te geven in jouw onbewuste drijfveren, beperkende overtuigingen op te sporen en bij te stellen en duurzaam patronen te doorbreken die meer pijn dan plezier opleveren.

“Als je met een pot hagel schiet, schiet je altijd raak”

Een coach die je uitlegt dat je beter naar jezelf moet luisteren, meer tijd voor jezelf moet nemen, je grenzen moet aangeven en de lat in het algemeen wat lager moet leggen, heeft per definitie gelijk. Als je met een schot hagel schiet, schiet je altijd raak, of toch niet? Voor een  V-cirkel coach is dit te weinig specifiek. Die gaat op zoek naar jouw persoonlijke drijfveren, want dan weet je waar jouw problemen en issues echt vandaan komen en hoe je ze structureel kunt oplossen.

Op zoek naar onbewuste drijfveren

Een V-cirkel coach geeft je zo nodig praktische tips, maar deze zijn altijd bedoeld om structurele doorbraken te maken. Drijfveren zijn niet zichtbaar, gedrag wel. Dat maakt drijfveren ook moeilijk te meten, terwijl inzicht hierin essentieel is voor zelfontwikkeling en transformatie.

V-cirkel coaches zijn experts in het lezen van mensen. Ze beschikken over technieken om door het gedrag van mensen heen te kijken en gaan altijd op zoek naar de onbewuste drijfveren en overtuigingen van de negen menstypen. Op zoek naar de subjectieve beleving dus. Want die bepaalt jouw persoonlijkheid, jouw wereldmodel. Een V-cirkel coach geeft een tikje tegen je wereldmodel.

Hij/zij zal je uitdagen overtuigingen te herzien en voor gedrag te kiezen dat je meer oplevert dan kost. Aanmoedigen om het beste uit jezelf te halen en je laten zien hoe je dat kunt doen. Praktisch, down-to-earth en realistisch, dat kenmerkt een V-cirkel coach.

Laat hier je reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *