V-cirkel coach

Wendeline de Bouter

Als coach ga ik samen met de cliënt op zoek naar wat hem of haar echt beweegt. Als je je eigen binnenwereld begrijpt, kun je worden wie je bent. Als geen ander weet ik hoe moeiteloos je leven daarvan wordt.

Hoe ik de beste versie van mezelf geworden ben

Voordat ik startte bij de V-cirkelacademie was ik mijn binnenwereld geregeld aan het onderzoeken. Ik vroeg me af: waarom doe ik nou wat ik doe? Wat drijft mij?  Tijdens de opleidingsdagen werden mijn vragen beantwoord. Ik kreeg inzicht in mijn – tot dan toe – onbewuste drijfveren, overtuigingen en ideaalplaatjes.  Er ging een wereld voor me open.

Als je je eigen binnenwereld begrijpt, kun je worden wie je bent…

Ik ben een type 4.  Zolang ik voelde, was het goed. Hoe meer, hoe beter. Dat regelde ik door intensiteit en diepgang te zoeken, oppervlakkigheid te vermijden en me subtiel te onderscheiden. Aansluiten bij mijn omgeving, dat zat niet in mijn DNA, hoewel ik daar ook weer naar verlangde. Het was eigenlijk nooit goed. Stap voor stap ben ik mijn beperkende overtuigingen gaan bijstellen. Ik heb geleerd dat het ook goed is, als je naast je gevoel gewoon je kop erbij houdt. Dat nadenken je bovendien focus geeft. En dat je ook gezien wordt als je aansluit bij je omgeving. En vooral heb ik geleerd dat je een keuze hebt, dat het niet of –of is maar en-en. Dan is er balans. Door deze verschuivingen kwam er rust, ruimte en energie. Ik merkte dat ik de regie in handen kreeg. Ben mijn leven gaan vormgeven en geworden wie ik ben: de beste versie van mezelf! Ik wens iedereen zijn beste versie toe. Dat start met inzicht je onbewuste drijfveren en dus je V-cirkel. Het is dan ook een voorrecht anderen op deze doeltreffende en duurzame manier te begeleiden bij hun ontwikkeling naar meer effectiviteit en vrijheid.

Wendeline de Bouter is coach & trainer. Na zo’n 11 jaar werkzaam te zijn geweest in het bedrijfsleven, eerst als management consultant, toen in de reclame en daarna in executive search, is zij in 2010 haar eigen praktijk gestart waarin zij individuen en teams begeleidt. De V-cirkel is hierbij uitgangspunt. Daarnaast werkt zij als ademcoach met de Transformational Breathmethode.