V-cirkel coach

Michel van der Klei

Hoe ik onderweg ben om steeds betere versie van mezelf te worden.

Een betere versie van mijzelf is voor mij acceptatie van wie ik ben. Dat een betere versie worden een proces is dat blijft lopen. Dat een beter versie geen doel is. Een doel impliceert immers dat het proces eindig is. Een betere versie is accepteren dat het op en af gaat. Bewust zijn dat onbewust een sterke motor is. 

Het proces startte bij met een tweedaagse introductie die ik samen met een aantal collega’s van een toenmalige werkgever door lopen heb. 

Naast eerst weerstand te ervaren, volgden al snel veel vragen en nieuwsgierigheid naar meer. Dat was voor mij de opstap naar level 2. Level 2 was vooral een confrontatie met mezelf. Daar zijn mij 2 zaken duidelijk geworden 

  • Als 5 wil ik graag onafhankelijk zijn van anderen. Die drang naar onafhankelijkheid is zo sterk dat ik alles in het werk stel die onafhankelijk na te streven en zo ver van mij gevoel blijf
  • Er ontbraken bij mij twee essentiële zaken om uit de vicieuze cirkel te stappen. Een rem en een stuur.

Level 3 was de stap om te leren waar bij mij de rem en stuur zitten en hoe ze gedoseerd te bedienen. Juist het remmen en sturen zorgen voor de balans tussen weten, voelen en  afhankelijkheid.

Als coach/manager vind ik het belangrijk om mensen te laten zien dat er meer in de mens zit dan het gedrag dat aan de buitenkant zichtbaar is. Inzicht in wat ons drijft om de dingen te doen zoals we ze doen, geeft ons de kans te groeien en echt met elkaar in verbinding te zijn. De mens is nooit af en nooit uitgeleerd dat geeft de ruimte om steeds een betere versie van mijzelf te maken.

Michel van der Klei – Assetmanager bij Besix