V-cirkel coach

Marcel Adema

Als coach help ik jou om het leven een beetje lichter te maken. Dat doe ik door je te leren begrijpen hoe jouw wereld in elkaar zit. Zodat jij jezelf kunt bevrijden van overbodige ballast.

Hoe ik de beste versie van mezelf geworden ben:

Voordat ik met de tweedaagse begon, had ik als type 7 altijd een tot de nok toe gevulde agenda. Ik wilde zoveel mogelijk leuke dingen doen in de tijd die ik had. Zeker als ik de volgende dag weer moest werken. Hoe meer leuke dingen ik namelijk deed, hoe plezieriger mijn leven was. Dankzij mijn opleiding bij de V-cirkel Academie ontdekte ik dat ik altijd zoveel leuke dingen wilde doen, dat ik van te voren onbewust eigenlijk al wist dat ik tijd tekort zou hebben. En dat ik mezelf daarom zo erg aan het opjagen was, dat ik nog maar nauwelijks kon genieten van mijn bezigheden. Dus hoe meer leuke dingen ik deed, hoe meer haast en hoe minder plezier ik juist voelde.

Na veel weerstand leerde ik om net zolang prettige mogelijkheden in mijn hoofd te schrappen, tot ik zeker wist dat ik alle overgebleven leuke dingen (en verplichtingen!) kon doen. En tot mijn grote verrassing merkte ik dat ik daardoor bewuster en meer kon genieten van de dingen die ik wel deed.
Daarnaast ontdekte ik dat ik vaak leuke dingen deed om mezelf van minder leuke gebeurtenissen af te leiden. Stilstaan bij onprettige dingen vond ik tot dan toe namelijk zonde van mijn tijd.
Ik kreeg door dat onprettige dingen me op de achtergrond toch altijd dwars bleven zitten. En dat ik daardoor minder van leuke dingen kon genieten. Ook begon ik in te zien dat problemen vaak erger werden of langer duurden als ik ze wegredeneerde, weglachte of negeerde.

Sindsdien heb ik geleerd om pijn snel serieus te nemen, en om problemen blijvend op te lossen. Zodat ik daarna ongestoord en ten volste van leuke dingen kan genieten ….

Door mezelf te bevrijden van overbodige ballast {plannen, pijn, problemen en overtuigingen}, ben ik een betere versie van mezelf geworden. Ik zeg bewust niet “de beste versie”. Want in mijn wereld zijn er altijd wel weer nieuwe mogelijkheden om een betere versie van jezelf te worden 😉

Marcel Adema helpt artsen en verpleegkundigen in een ziekenhuis om het verblijf van patiënten aangenamer te maken. Door hen een computersysteem aan te bieden voor al hun ideeën. Daarnaast helpt hij vrijgezellen om een gelukkige relatie met zichzelf op te bouwen. Hiervoor heeft hij de coachpraktijk “De Vrijgezelcoach” opgericht.