V-cirkel coach

Lizzy de Wilde

Als tekstschrijver ben ik handig met taal. Daar maak ik gebruik van tijdens coaching gesprekken. Door te luisteren en de juiste vragen te stellen, probeer ik jouw – vaak onbewuste – overtuigingen boven tafel te krijgen. Overtuigingen die je gedrag non-stop aansturen. Als je die eenmaal kent, begrijp je waarom je doet wat je doet en kun je – bewust – patronen doorbreken. Zo krijg je andere, meer gewenste uitkomsten, terwijl je dicht bij jezelf blijft. Je leert jezelf steeds beter kennen, gaat overtuigingen van anderen herkennen en krijgt (weer) grip op je leven. Dat is een heel fijn gevoel kan ik je vertellen!

Op weg naar de beste versie van mijzelf.

Ik denk dat je altijd in ontwikkeling bent en al doende steeds meer over jezelf leert. Bij de V-cirkel Academie leerde ik het volgende.

Ik voelde me altijd een ‘waggelende eend die haar eieren niet kwijt kan’. Ik vind veel dingen leuk, ben snel enthousiast, heb een rijke fantasie en barst van de ideeën. Maar ik krijg het op werkgebied niet in een vorm gegoten waar ik écht blij van word. Het is allemaal ‘wel leuk, maar…’. Ik dacht: ik weet gewoon niet wat ik wil! Wist ik het maar, dan kon ik de juiste keuze maken. Monique Schouten zei echter: “Volgens mij weet jij dat best, maar dúrf je geen keuzes te maken. Want als je dat doet, voel je je beperkt. Je vindt het ook lastig om je te committeren want je bent dol op je vrijheid.” Ik voelde enorme weerstand tegen deze ‘onbewuste’ overtuiging. Ik was boos en verontwaardigd. Maar gaandeweg begon ik in te zien dat ik inderdaad best eens een type 7 zou kunnen zijn. Ik ging kiezen, ook al voelde dat vaak ongemakkelijk en ik hield me (in ieder geval gedurende een bepaalde tijd) aan die keuzes. En wat gebeurde er? Door mezelf te beperken, kreeg ik meer voldoening, rust en vrijheid. Ik leerde dat het toelaten van dat wat je (onbewust) probeert te vermijden, in mijn geval beperking, je juist het tegenovergestelde, namelijk vrijheid, oplevert. Fascinerend! 

Het fijne van het werken met overtuigingen is dat het alles te maken heeft met het aansturen van je mindset. En dat kun je zelf. Altijd en overal. Je hebt alleen wat hulp nodig bij het opsporen van jouw overtuigingen, dat zijn nou eenmaal onbewuste blinde vlekken, en het bijstellen ervan. Daar help ik je graag bij! Ik heb gemerkt dat praten en wandelen goed samengaan, daarom nodig ik je uit voor toffe wandelsessies langs de Haagse kust. 

Lizzy de Wilde is gek op taal. Taal is dan ook de rode draad in haar werkend bestaan als tekstschrijver, interviewer, tutor Dutch en V-cirkel coach. https://www.lizzydewilde.nl/coachen-op-drijfveren/