V-cirkel coach

Diane van Heeswijk

Duidelijk en doelgericht geeft ik je inzicht in jezelf zodat je regisseur wordt van je eigen leven en weer leert vertrouwen op je innerlijke kracht.

Hoe ik de beste versie van mezelf ben geworden

“Vertrouwen is goed, maar controle is beter”. Sinds jaar en dag is dat mijn lijfspreuk. Tijdens de trainingen bij Monique werd voor mij duidelijk waarom dat voor mij zo belangrijk is en waar dat vandaan komt. Als type 8 wil ik graag zelf bepalen, zelf controleren, de touwtjes in handen houden in plaats van te vertrouwen op anderen en te vertrouwen dat het goed komt.  Zelfs tijdens de opleiding bij de V-cirkelacademie vond ik het lastig om het bepalen van mijn eigen type uit handen te geven. Ook dat bepaalde ik liever zelf dan dat aan Monique over te laten. Te allen tijde wilde ik invloed van anderen, dus ook van Monique, vermijden Dat heeft nog heel wat lessen “knokken” opgeleverd, met mezelf en met Monique. Dat geknok vanuit de weerstand om invloed toe te laten levert in eerste instantie energie op, maar uiteindelijk put ik mezelf hiermee regelmatig uit en haalt het mij juist uit mijn kracht. Door bewustwording en inzichten aan de hand van de V-cirkel heb ik geleerd om dingen van mijn vermijding toe te laten. In plaats van te ontkennen dat ik ergens last van heb of toe te geven deze last liever samen met iemand te willen delen, kan ik nu invloed van anderen toelaten, erkennen en waarderen. Ook sta ik mezelf nu toe om hulp te vragen en aan te nemen als iemand dat aanbiedt. Voorheen dacht ik dat hulp vragen en aanvaarden hetzelfde is als zwak zijn waardoor ik dingen liever zelf deed (“dat doe ik zelf wel”). Elke stap buiten mijn comfortzone, brengt me nu meer in contact met anderen, geeft me energie en maakt me sterker. Me kwetsbaar durven tonen en te erkennen dat ook mijn draagkracht niet onuitputtelijk is, zal altijd een uitdaging voor me blijven. Die uitdaging ga ik graag aan want uiteindelijk maakt dit me een krachtiger mens en levert het me een diepere band op met de mensen om me heen die ertoe doen.

Ik ben werkzaam als mediator/scheidingsspecialist in mijn eigen praktijk Convenu Scheidingspraktijk. Tijdens een scheidingsproces dienen juridische en financiële zaken geregeld te worden. Maar ook het emotionele proces wat mensen doormaken verdient de nodige aandacht. De inzichten van de V-cirkel zijn daarvoor een goed uitgangspunt. Daarnaast coach ik  individuen en echtparen met als doel ze bewust te maken patronen die zij zelf in stand houden en bied ik handvatten waardoor mensen deze patronen zelf kunnen doorbreken.