V-cirkel coach

Christy Melpignano-Beerda

Hoe ik de beste versie van mezelf geworden ben.

Ik was altijd al geïnteresseerd in waarom mensen doen zoals ze doen, en dat gold ook voor mezelf, ik besteedde veel aandacht aan zelfontplooiing. Toen ik plaatsnam in de tweedaagse workshop van de V-cirkelacademie dacht ik dan ook dat ik mezelf aardig goed kende. Maar wat bleek, ik kende slechts mijn gedrag. Het leren kennen van mijn onbewuste drijfveren werd een nieuwe ontdekkingsreis!

Het heeft me veel gebracht! Ik leerde over mijn voorkeuren en valkuilen en langzaam ontvouwde zich een kaart met patronen die mij enorm veel inzicht heeft gegeven in wie ik ben en waarom ik doe zoals ik doe. Daarnaast begreep ik steeds meer over de wereldbeelden van anderen, en werd het duidelijk hoezeer je langs elkaar heen praat wanneer je niet bewust bent van elkaars drijfveren. Een echte eyeopener voor een type Vijf zoals ik, omdat ik zoveel moeite doe om de wereld te begrijpen en er groot belang aan hecht om begrepen te worden.

De grootste les die ik geleerd heb is – dat als je begrepen wilt worden – je niet eindeloos hoeft te beredeneren over het hoe & waarom, maar dat je in één duidelijk statement kan zeggen hoe het voor je voelt. En dat, voelt goed!

Het volgen van de opleiding vond ik zeer leerzaam en boeiend, maar daarnaast ook heel spannend. Het delen van de subjectieve wereld is voor mij als Vijf niet vanzelfsprekend en heb ik moeten leren. Daarnaast heb ik geleerd om in plaats van mij op eigen houtje te ontwikkelen, dit samen te doen met andere cursisten onder uitstekende begeleiding van Monique en team. Dit heb ik als zeer plezierig ervaren!

Door het zelfinzicht en mijn ontwikkeling heb ik het vertrouwen gekregen om een carrière switch te maken. Ik volg nu mijn hart en doe wat ik echt wil doen, namelijk, mensen inzicht geven in hun onbewuste drijfveren.

Wat mij betreft is zelfinzicht het meest waardevolle cadeau wat je jezelf of een ander kan geven!
Wanneer je je bewust wordt van je drijfveren wordt het duidelijk dat je (hoe oud en wijs je ook bent) enorm veel bij kan leren om het leven aangenamer te maken voor jezelf en je omgeving. Ik heb er iedere dag plezier van!

Christy Melpignano-Beerda is eigenaar van CMB coaching