V-cirkel coach

Christianne Bouma

Als advocaat arbeidsrecht heb ik veel te maken met intermenselijke verhoudingen. Werkgevers en werknemers bij wie de chemie verdwenen is en die niet meer met elkaar verder kunnen of willen. 

Ook in mijn huwelijk en ons gezin met vier jongens zie ik elke dag weer dat iedereen met een andere bril naar de wereld kijkt en hoe dat soms wrijving kan opleveren. Door het volgen van de opleiding aan de V-cirkel academie heb ik steeds beter leren begrijpen waarom conflicten kunnen ontstaan, wat mijn bijdrage daaraan is en waarom ik soms moeilijk in beweging kom.

Ook heb ik aan den lijve ervaren hoe je steeds weer in je eigen cirkeltje(s) aan het ronddraaien bent en hoe je je leven zoveel aangenamer kunt maken door je vermijding aan te gaan. En echt, ik zie mezelf nog steeds wel eens in die valkuil stappen, maar dat doe ik dan met mijn volle verstand en bewust. 

Ik zeg vaak tegen mensen: ik had dit zo graag al op mijn 18e allemaal geweten, want hoe fijn is het als je jezelf begrijpt en snapt waarom je dingen doet zoals je ze bij voorkeur doet. Hoe leuk is het jezelf uit te dagen net een stapje uit je comfortzone te zetten met levensgrote kans op een succeservaring? De V-cirkel heeft ervoor gezorgd dat ik elke dag bewust ben van de stappen die ik zet en de beslissingen die ik neem.  

Christianne Bouma is partner bij van Hall advocaten