Teamscan

Een team dat beter draait, levert meer output.

Hoe kunnen de leden van een team elkaar versterken, stimuleren of inspireren, en vooral: er een gezamenlijk succes van maken? Hoe voorkom je dat je met de beste intentie toch steeds langs elkaar heen praat, de communicatie niet echt wil vlotten en gewenste resultaten uitblijven? Het antwoord is simpel: we hebben vaak niet door wat we doen en waar dit uit voorkomt. Dit komt omdat we het meeste onbewust doen. Hier inzicht in krijgen voorkomt veel miscommunicatie en frustratie.

En dat kan met de unieke V-cirkel methode, waarmee de onbewuste drijfveer en overtuigingen, goed voor tenminste 95% van ons gedrag, worden achterhaald.  Er zijn negen V-cirkels: negen onbewuste drijfveren. Een ervan beschrijft tot op de millimeter welke onbewuste overtuigingen jou aansturen en waar je gedrag vandaan komt. Wat je kernkwaliteiten zijn en  uitdagingen.

De ervaring leert dat kennis van de eigen onbewuste drijfveren onmiddellijk tot verhoogde persoonlijke effectiviteit leidt.  Zodra je de drijfveren van je collega’s leert begrijpen, verloopt de communicatie soepeler. Mensen die hun eigen drijfveren kennen, staan veel meer open voor feedback en nemen meer verantwoordelijkheid voor hun eigen gedrag!

Allereerst  brengen we de onbewuste drijfveren van de teamleden in kaart met behulp van de V-cirkel en daarna besteden we aandacht aan de uitdagingen waar het team voor staat en met name wat dit betekent voor ieder teamlid individueel.