Persoonlijke

effectiviteit

Hoe vergroot je je persoonlijke effectiviteit? Door te begrijpen hoe je in elkaar zit, want dan ontdek je op welke terreinen je minder of juist zeer effectief bent. En ook wat je eraan kunt doen om effectiever te worden. De deelnemers krijgen inzicht in hun drijfveren, die bepalen hoe doelgericht of procesgericht je bent, of je een matcher of mismatcher bent, pro- of reactief. Maar ook krijg je door wat jouw voorkeursstrategie is. Je leert niet alleen je eigen bijsluiter kennen maar ook die van je collega’s. Daardoor begrijp je je eigen reacties en die van anderen beter en ben je minder tijd kwijt aan miscommunicatie. Vergaderingen worden effectiever en overleg verloopt bevredigender omdat je sneller gaat herkennen wat in de communicatie van jou en wat van de ander is. 

Heb je door door welke V-cirkel je wordt aangestuurd, dan krijg je inzicht in je kwaliteit, maar ook in je valkuilgedrag en begrijp je waar je ontwikkeling ligt. Mensen die erg doelgericht zijn, verliezen regelmatig het proces uit het oog en omgekeerd is het voor procesgerichte mensen een uitdaging de focus vast te houden. Ongeprofileerde mensen mogen wat meer kleur bekennen en geprofileerde mensen staan vaak voor de uitdaging ook eens te luisteren naar de mening van anderen.

Word de beste versie van jezelf! Dat betekent altijd iets bijleren en dat is leuk en uitdagend. De ervaring leert dat mensen na deze workshop vitaler en gemotiveerder zijn en weer met plezier aan de slag gaan. Minder energie- en tijdverspilling is voor iedereen prettig!