De V-cirkel

 

De V-cirkel is ontwikkeld om de onbewuste overtuigingen en drijfveer van mensen in kaart te brengen. Er zijn negen drijfveren, een ervan legt tot op de millimeter uit hoe jij in elkaar zit. De negen drijfveren komen overeen met de negen menstypes van het enneagram.  

 Ken je je V-cirkel dan begrijp je hoe jij de wereld filtert, wat jouw normen, waarden en overtuigingen zijn en hoe deze je voortdurend aansturen. Ook ga je andere mensen beter begrijpen als je hun drijfveren leert kennen. Begrip maakt mild! 

 Mensen typeren met de V-cirkel is zorgvuldig, onderbouwd en tijdloos. Het voorkomt dat je mensen gaat typeren op gedrag, dat is namelijk veelal context gebonden, aangeleerd of afhankelijk van je stemming. Of je nou een A- of een B-dag hebt, weinig geslapen hebt of juist de hele wereld aankunt. Het maakt niet uit. Je gedrag kan verschillen, maar je drijfveren blijven altijd constant. Vanaf de eerste tot de laatste dag van je leven! Dus die moeten op tafel en dat kan met de V-cirkel. 

In een drijfverenscan gaan we daarom altijd eerst op zoek naar jouw onbewuste overtuigingen en drijfveer: jouw persoonlijke V-cirkel.

Ken je je V-cirkel, dan ken je:

- je onbewuste drijfveer
- je overtuigingen
- je persoonlijkheid
- je enneagramtype
- je ideaalbeeld
- je overlevingsstrategie
- je automatische piloot
- je opbrandfactor

Ieder mens wordt aangestuurd door zijn eigen unieke V-cirkel die verwijst naar de vier basisdrijfveren: Verleiding, Vermijding, Verslaving en Verdediging. Zolang je je niet bewust bent van je persoonlijke V-cirkel, versterken de vier V’s elkaar en houden ze elkaar onvermijdelijk in stand. We draaien dan voortdurend in hetzelfde cirkeltje rond. Onbewust en vaak ongewild. Ken je je eigen V-cirkel, dan heb je goud in handen omdat je dan door krijgt door welke overtuigingen jij wordt aangestuurd en met welke issues jij in dit leven te dealen hebt. Maak direct een afspraak voor een Drijfverenscan!