De V-cirkel coach


Specialist in onbewuste drijfveren

Een coach die je uitlegt dat je beter naar jezelf moet luisteren, meer tijd voor jezelf moet nemen, je grenzen moet aangeven en de lat in het algemeen wat lager moet leggen, heeft per definitie gelijk. Als je met een schot hagel schiet, schiet je altijd raak, of toch niet? Voor een  V-cirkel coach is dit te weinig specifiek. Die gaat op zoek naar jouw persoonlijke drijfveren, want dan weet je waar jouw problemen en issues echt vandaan komen en hoe je ze structureel kunt oplossen.

Een V-cirkel coach geeft je zo nodig praktische tips, maar deze zijn altijd bedoeld om structurele doorbraken te maken. Drijfveren zijn niet zichtbaar, gedrag wel. Dat maakt drijfveren ook moeilijk te meten, terwijl inzicht hierin essentieel is voor zelfontwikkeling en transformatie.

V-cirkel coaches zijn experts in het lezen van mensen. Ze beschikken over technieken om door het gedrag van mensen heen te kijken en gaan altijd op zoek naar de onbewuste drijfveren en overtuigingen van de negen menstypen. Op zoek naar de subjectieve beleving dus. Want die bepaalt jouw persoonlijkheid, jouw wereldmodel. Een V-cirkel coach geeft een tikje tegen je wereldmodel.

Hij/zij zal je uitdagen overtuigingen te herzien en voor gedrag te kiezen dat je meer oplevert dan kost. Aanmoedigen om het beste uit jezelf te halen en je laten zien hoe je dat kunt doen. Praktisch, down-to-earth en realistisch, dat kenmerkt een V-cirkel coach.

Drijvende veren met Monique Schouten in Chateau Marquette


" Waarom doe je de dingen zoals je ze doet? Wat zijn je drijfveren? Wat beweegt je? Aha, dít is meer mijn ding. Hier ben ik echt wezenlijk in geïnteresseerd. En meer mensen, merk ik. Bij de middaglezing die ik kies, moeten stoelen uit alle hoeken worden gesleept.

Monique Schouten, psycholoog, trainer, directeur van de V-cirkel Academie en auteur van diverse boeken, weet haar publiek vanaf het begin te boeien. Ze loopt stap voor stap op vaak hilarische wijze de negen typen van het enneagram door. Je hoort iedereen hardop denken: dit type is nou typisch mijn vader, of mijn vriendin of vriend. Erg interessant.

Theepauzes worden overgeslagen. Sterker: elke keer als iemand van de organisatie binnenkomt om aan te geven dat het écht tijd is voor thee, schreeuwt het publiek: “Jahaa, ga maar weg, we hoeven geen thee, we willen verder, meer, meer, meer!” De Meeting Professionals International komen tot hun eigen kern, hun eigen ik."

Henk-Jan Winkeldermaat

deelnemer MPI NL Conference in Chateau Marquette