Geregistreerde

V-Cirkel coach

Erica Malenstein

 

Bewustwording van je drijfveer is een essentieel cadeau voor het leven. Op welk gebied je behoeftes ook liggen (zelfinzicht, zelfontwikkeling of hulp bij relationele, school-  of werkgerelateerde klachten), door het herkennen en erkennen van je drijfveer, zet je een wezenlijke stap richting de meest zuivere jij. Zo’n cadeau ontvangen en uitpakken is magisch. Daar begeleid ik je graag bij.

Je drijfveer is je automatische piloot, een bundel overtuigingen die je van het leven hebt om veilig te overleven; oftewel je basispatroon van waaruit je onbewust telkens dezelfde soort keuzes maakt, simpelweg, omdat alleen deze keuzes in je blikveld liggen. Zodra je vastloopt en weerstand ervaart, zoeken we samen welke overtuiging hier in de weg zit en stellen deze bij. Op deze manier verruimen we je blikveld, ontdek je nieuwe opties en ontstaat er meer vrijheid om te kiezen.

Een persoonlijk voorbeeld. Ik word aangestuurd door drijfveer type 8. Mijn basispatroon is erop gestoeld om zoveel mogelijk in m’n kracht te staan en alles in m’n eentje aan te moeten kunnen. Geheel onbewust was ik ervan overtuigd dat dit de enige manier is om het leven aan te gaan. Dat ik hierdoor blind was voor de mogelijkheden om hulp te vragen, was een eye opener. Door deze bewustwording ben ik gaan oefenen met hulp vragen en mijn draagkracht erkennen, waardoor het inmiddels logische opties in m’n keuze-palet zijn geworden. Ik kan nu veel bewuster in m’n kracht staan, niet automatisch meer alleen, maar ook samen met en met hulp van anderen.

Ik heb geleerd en ervaren dat de V-cirkel methodiek effectief en duurzaam is. Waar je bewust van wordt, blijf je zien. En elke beperkende weerstand die je nog tegen gaat komen, kun je vinden binnen je drijfveer en daar vanuit aanpakken en bijstellen.

Vanuit de gedachte “had ik deze kennis maar eerder opgedaan” zijn Erica en haar schoonzus Gülsen het bedrijf InSinc gestart, waarmee ze zich voornamelijk op jongeren richten om ze via workshops en coachingsgesprekken een eerste stap te laten zetten in zelfkennis en zelfvertrouwen: kennismaken met hun drijfveer en de bijbehorende kernkwaliteiten en valkuilen.