Geregistreerde

V-Cirkel coach

Roelien Michiels-Appel

Hoe ik de beste versie van mezelf geworden ben.

Al mijn hele leven ben ik geïnteresseerd in wat mensen beweegt om te doen wat ze doen. Met het stellen van vragen over het hoe en waarom en door veel feiten te verwerken, dacht ik een goede manier te hebben gevonden om bij mijn doel te komen: anderen te begrijpen en zo nodig te handelen. Eigenlijk wilde ik daarmee de wereld om mij heen begrijpen, want als je de beweegredenen van anderen weet, dan kun je daarop anticiperen.

Bij de opleiding van de V-cirkelacademie werd het me duidelijk dat problemen steeds eenzelfde grond hebben. Kijkend naar die patronen, werd ik me bewust van mijn eigen vicieuze cirkels. Met die bewustwording was en is het mogelijk die cirkels te doorbreken.Als type 5 heb ik geleerd om te vertrouwen op datgene wat ik al weet, om emoties te delen, om deelnemer te zijn van mijn eigen leven en uit de observeerdersrol te stappen. Door de kennis van al die cirkels heb ik meer begrip gekregen voor de drijfveren van anderen en kan daardoor de wereld om mij heen beter te begrijpen.

Het begeleiden van leerlingen als mentor is een waardevol onderdeel van mijn werk als leerkracht. Daarbij help ik hen keuzes te maken voor een vervolgopleiding èn bij problemen in hun leven. De tool van de drijfveren werkt daarbij verhelderend. Het geven van workshops in de stijl van de drijfveren aan leerlingen en aan volwassenen (zoals collega’s) geeft mij veel energie. 

Als coach ga ik met jou op zoek naar wat jouw drijfveer is. Je krijgt daardoor inzicht in jezelf. Ik begeleid je in het maken van keuzes: welke stappen kun je zetten en welke wil je maken. Je raakt je van je eigen kwaliteiten bewust en ook hoe je die kwaliteiten kunt inzetten.

Roelien Michiels-Appel – docent biologie in het VO en geregistreerd V-cirkelcoach.