Geregistreerde

V-Cirkel coach

Christa Verploeg

Ik hou je de spiegel voor en nodig je op speelse wijze uit om je eigen binnenwereld te leren kennen. Meers zelfkennis levert meer keuze op. Dit geeft je een andere kijk op jezelf en het leven.

Hoe ik de beste versie van mezelf ben geworden

In verband met mijn werk als NMI registermediator kwam ik een aantal jaren geleden in aanraking met de V-cirkel Academie. Tijdens de Tweedaagse Workshop dacht ik: “dit werkt ècht!”. Ik wilde meer leren over mezelf en over waarom mensen doen zoals ze doen. Dat ieder gedrag voortkomt uit onbewuste drijfveren leerde ik bij Monique. Het ontdekken van mijn drijfveren heeft me bewust gemaakt en keuze gegeven. Ik begrijp mezelf en anderen nu veel beter. Zo snap ik nu dat ik in contact met anderen liever redelijk blijf, omdat ik het dan lastig vind om bij mijn gevoel te komen en hieraan woorden te geven. Terugtrekken is mijn eerste reactie. Dit doe ik om gedachten te ordenen en bij mijn gevoel te komen. Dat dit bij anderen afstandelijk kan overkomen, is me nu pas echt duidelijk geworden. Door deze bewustwording lukt het me steeds meer om in contact met de ander mijn gevoel te laten zien.

 

Steeds maar weer opleidingen, trainingen en workshops volgen om nog meer kennis te vergaren. Moe werd ik van mezelf. Dat ik dat deed, omdat ik dacht dat kennis me onafhankelijk maakt, heeft Monique me laten zien. Nu weet ik dat ik niet alleen wijs word van steeds meer kennis, maar zeker ook door het leven te leven, ervaringen op te doen en stil te staan bij mijn gevoel. Het mooie is dat ik me hierdoor alleen maar onafhankelijker voel. Als we blijven doen zoals we altijd deden, blijft het aflopen zoals het altijd afliep. Mijn doel is mensen meer inzicht te geven in hun onbewuste drijfveren en daarmee de afloop anders te laten zijn dan die altijd was. Door mensen een spiegel voor te houden, help ik ze hun eigen problemen op te lossen. Het leven wordt daarmee steeds mooier.

 

Ik ben Christa Verploeg en werkzaam als jurist en NMI Registermediator. Ook tijdens mijn werk en privéleven gebruik ik de inzichten die de V-cirkel Academie me gegeven heeft. Daarnaast heb ik samen met Sacha Krijnen een eigen coachingspraktijk. Wij laten mensen naar hun gedrag kijken en geven inzicht in de drijfveren die daaronder liggen. De andere kijk die daarmee op hun leven ontstaat, leidt tot verandering bij hen en hun omgeving.