Geregistreerde

V-Cirkel coach

Pat Kuiper

Meevoelen en meeleven, waarbij ik de cliënt liefdevol uitnodig zijn eigen pijn serieus te nemen en zo de weg naar geluk te vinden.

Hoe ik de beste versie van mezelf geworden ben

Van opleidingen in NLP, Trainers Academy Nieuwe Dimensies, Transactionele Analyse, Covey etc. heb ik veel geleerd over gedrag. Gedrag is echter uitwisselbaar en ik had het verlangen, meer verschil te maken als trainer/coach op een breder niveau. Toen ik kennismaakte met het enneagram, stond ik er sceptisch tegenover. Een model dat mensen in negen hokjes duwt, niets voor mij als echte 7! Maar al snel merkte ik dat met name de manier waarop Monique het model toepast wel degelijk ergens over gaat. De V-cirkel dwingt je door het gedrag heen te kijken naar de drijfveren en voorkomt dat je in een verkeerd hokje wordt geduwd zoals helaas maar al te vaak gebeurt in enneagramland.

Ik leerde tijdens de opleiding dat ik tegen beperkende overtuigingen aanliep, die mijn patronen in stand hielden. Ik zocht naar afleiding om maar niet de zware kanten van het leven te hoeven voelen. Met een grote boog liep ik om de pijn heen en eigenlijk kreeg ik daar steeds meer last van. Er is nu eenmaal ook pijn in het leven en ook ik heb negatieve gevoelens en momenten dat ik het niet meer zie zitten. Bij dat soort gevoelens stond ik vroeger niet stil. Ik ontdekte dat ik mezelf eigenlijk niet serieus nam en leerde stapje voor stapje dit wel te doen en guess what? Het heeft me veel meer plezier opgeleverd! Om zo krampachtig bij de schaduwkanten van het leven en jezelf weg te blijven kost op den duur zoveel energie en….pijn. Nu ben ik meer in balans. Er is plezier, er is pijn en het mag er beide zijn. Ik vlucht minder snel in afleiding die slechts even bevrediging geeft en blijf er ook bij als het minder aangenaam is: dat heeft me een completer mens gemaakt, en ja, juist door het toelaten van de pijn, geniet ik meer!  Ik ben nu de beste versie van mijzelf geworden en daarmee kan ik nu het verschil maken als coach en trainer

Pat Kuiper is ZZPer en sinds 10 jaar werkzaam als trainer en coach.