Relatietherapie

Leer elkaars gebruiksaanwijzing kennen

Zijn we eigenlijk niet allemaal stiekem op zoek naar de ideale partner? Naar degene die de gaten in jouw leven vult? Die net iets meer geduld heeft dan jij of juist iets minder serieus is: het ontbrekende puzzelstukje. Iemand die je ziet, erkent en bemint. Die jou compleet maakt!

Zijn we verliefd, dan lijkt onze relatie een ‘match made in heaven’. Hoe kan het dan toch dat na verloop van tijd juist die eigenschappen waar je eerst zo voor viel, gaan tegenstaan? Het is het drama van menige relatie.

In een aantal gesprekken worden de drijfveren van beide partners ontrafeld. Dit geeft inzicht in jezelf en in de ander. Daardoor begrijp je je eigen gedrag en dat van je partner beter. En ook wat je oproept bij de ander. Dat geeft helderheid. Duidelijk wordt wat van de een en wat van de ander is, wat de knelpunten zijn en wat je daaraan kunt doen. Maar ook wordt benadrukt wat de kwaliteit is van de relatie: de sterke punten en de perspectieven.

Relatietherapie begint bij de V-cirkel Academie altijd met een relatiescan waarin de partners hun eigen en elkaars drijfveren leren kennen. Daarna wordt in overleg met de coach een passend vervolgtraject uitgestippeld.