Relaties

Inruilen kan altijd nog…

Dat relaties complex zijn, weten we allemaal. Soms loopt het uit de hand en ben je vaker ongelukkig dan gelukkig met elkaar. Je voelt je onbegrepen, te weinig gewaardeerd, vindt dat de ander je geweld aandoet, herkent jezelf niet meer in de relatie en weet niet hoe je dit moet doorbreken. Je merkt dat je buiten de relatie een betere versie van jezelf bent dan daarbinnen. Discussies herhalen zich, monden regelmatig uit in ruzies, verwijten en periodes van stilzwijgen. Soms is dit niet eens het geval en functioneren de partners gewoon beleefd door op de automatische piloot: ze hebben hun verwachtingen bijgesteld en zijn onverschillig geworden. Ach ja, overal is wat, stellen ze zichzelf gerust, het is geven en nemen. Allemaal waar, maar…

Dit is het moment om een externe deskundige objectief naar je relatie te laten kijken. Wat doen jullie met jezelf en elkaar in de relatie en hoe kunnen jullie ongezonde patronen doorbreken. Zelfs als je denkt dat er geen redden meer aan is, kom dan toch eens langs voor een relatiescan of APK voor relaties. Je krijgt in ieder geval zoveel zelfinzicht en inzicht in de ander dat je objectiever kunt beoordelen of inruilen echt de oplossing is.

Een goede relatie begint bij jezelf!

Mensen hebben relaties, met zichzelf en met anderen. De ervaring leert dat een goede relatie met jezelf voorwaarde is voor een goede relatie met de ander. In onze coaching, trainingen, bewustwordingsprogramma’s vind je deze opvatting terug. Wat je ook bij ons komt doen, we houden je de spiegel voor met het doel je zelfinzicht te vergroten en zo de relatie met jezelf te verbeteren. Dit doen we door op zoek te gaan naar jouw persoonlijke drijfveren en V-cirkel. Als je weet wie je bent en waarom je doet wat je doet, geeft dat rust en zelfvertrouwen. En vooral: keuze! Je kunt dan doen wat goed voor je is en laten wat slecht voor je is, simpelweg omdat je het gaat herkennen. Daar word je meer mens van, voor jezelf en anderen!