Coachen op drijfveren

Om de onbewuste drijfveren van mensen in kaart te brengen is de V-cirkel ontwikkeld. Ken je je V-cirkel dan begrijp je hoe jij de wereld filtert, wat jouw normen, waarden en overtuigingen zijn en hoe deze je voortdurend aansturen. Ook ga je andere mensen beter begrijpen als je hun drijfveren leert kennen. Begrip maakt mild! Mensen typeren met de V-cirkel is zorgvuldig, onderbouwd en tijdloos. Of je nou een A- of een B-dag hebt, weinig geslapen hebt of juist de hele wereld aankunt. Het maakt niet uit. Je gedrag kan verschillen, maar je drijfveren blijven constant. Vanaf de eerste tot de laatste dag van je leven!

Doorbreek je V-cirkel

Juist dat maakt de V-cirkel zo waardevol: de verandering die hij teweegbrengt in je leven is structureel en onomkeerbaar. Niet voor niets hebben mensen die hun V-cirkel ontdekken vaak het gevoel dat ze de jackpot hebben gewonnen: plotseling doorzien ze hun eigen gedrag. Begrijpen ze hun levensgeschiedenis, de keuzes die ze gemaakt hebben en waarom de dingen lopen in hun leven. Thuis en op je werk. Als je eenmaal weet waarom je doet wat je doet, ga je dit herkennen, de hele dag door. Door deze bewustwording kun je weer keuzes maken. Je kunt je automatische, onbewuste gedrag voortzetten of … doorbreken.

Gedragsveranderingen hebben dus slechts een beperkte houdbaarheidsdatum, inzicht in de onbewuste drijfveren leidt tot duurzame veranderingen. Omdat je beperkende overtuigingen bijstelt en daarmee patronen doorbreekt. Daarom is het belangrijk om je drijfveren op tafel te krijgen, want juist die zijn bepalend voor wie je bent, voor je keuzes, al je problemen, frustraties, klachten en vragen waar je mee worstelt. In een drijfverenscan gaan we daarom altijd eerst op zoek naar jouw drijfveer en meer specifiek jouw V-cirkel.